Jimmi udskæres af skinke og han udskæring Culotte, Schnitzler, strimler/wok, Skinke Mignon, Skinkebøffer, Tern.
I dag er vi først med Jimmi til at udskære skinke og
bagefter skal vi tilberede et af udskæringerne fra skinken. Vi skal også lave
en chokolademousse.
Vi skal tilberede Klumpen – skinkebøffer og hak – Boller i
selleri.
Jeg tilbereder skinkebøffer. Vi laver et kryddersmør, tomat
salat og kartofler, som garniture. Bøffe skal krydre med salt og peber og stege
dem gyldne i lidt olie i 3 – 5 minutter på hver side. Vi anretter bøffer med
kartofler og tomat salat.
Skinkebøffer |
Boller i selleri |
Til chokolademousse laver jeg nøddekurve. Jeg blander
hasselnødder med smør, flormelis, piskefløde og hvedemel i en tykbundet gryde. Bring
blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blændingen et opkog og
lad den køle lidt af. Bag en plade kager ad gangen midt i ovnen, til gyldne. Vi
laver ikke kurve. Vi laver forskellige former som triangler og rektangulær til
at pynte moussen.
- Det er meget interessant at udskære skinke. I dag er det bedre, fordi vi kan tilberede de ud udskæringerne stykker. Målet af opgave er at smag de forskellige slags af kød og konsistens. Vi skal lære at bruge de korrekte tilberedningsmetoder til hvert kød.
- Til at stege bøffer skal vi passe temperatur og varme, fordi vi skal ikke stege for meget og kødet bliver kød.
- Vi smager de forskellige kødstykkerne og vi kan se hvordan forskellige er dem. Det er meget interessant.
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletFedt, det skal vi i morgen! Sjovt at se forrige generation af grundforløb 2. Det kunne være sjovt hvis man kunne supplere da vi skal akkurat det samme.
SvarSlet