Sider

Udskæres skinke 25.02.16


























Jimmi udskæres af skinke og han udskæring Culotte, Schnitzler, strimler/wok, Skinke Mignon, Skinkebøffer, Tern.

I dag er vi først med Jimmi til at udskære skinke og bagefter skal vi tilberede et af udskæringerne fra skinken. Vi skal også lave en chokolademousse. 
Vi skal tilberede Klumpen – skinkebøffer og hak – Boller i selleri.

Jeg tilbereder skinkebøffer. Vi laver et kryddersmør, tomat salat og kartofler, som garniture. Bøffe skal krydre med salt og peber og stege dem gyldne i lidt olie i 3 – 5 minutter på hver side. Vi anretter bøffer med kartofler og tomat salat.

Skinkebøffer

Boller i selleri

Til chokolademousse laver jeg nøddekurve. Jeg blander hasselnødder med smør, flormelis, piskefløde og hvedemel i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blændingen et opkog og lad den køle lidt af. Bag en plade kager ad gangen midt i ovnen, til gyldne. Vi laver ikke kurve. Vi laver forskellige former som triangler og rektangulær til at pynte moussen.
  

  1. Det er meget interessant at udskære skinke. I dag er det bedre, fordi vi kan tilberede de ud udskæringerne stykker. Målet af opgave er at smag de forskellige slags af kød og konsistens. Vi skal lære at bruge de korrekte tilberedningsmetoder til hvert kød.
  2. Til at stege bøffer skal vi passe temperatur og varme, fordi vi skal ikke stege for meget og kødet bliver kød.
  3. Vi smager de forskellige kødstykkerne og vi kan se hvordan forskellige er dem. Det er meget interessant.



2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Fedt, det skal vi i morgen! Sjovt at se forrige generation af grundforløb 2. Det kunne være sjovt hvis man kunne supplere da vi skal akkurat det samme.

    SvarSlet