Vi er i slagterlokale for at skære og filetere rødspætte til
Stjerneskud, fordi de skal sale i kantine til frokost.
Jeg bruger information fra den hjemmeside, så man kan se
hvordan kan udbene fladfisk. Mit dansk er ikke så godt for at forklare det korrekt.
http://fjordrejen.dk/?p=1495
http://fjordrejen.dk/?p=1495
Jeg udbener her en søtunge. Teknikken er den samme på andre
fladfisk. Her skærer jeg skindet af. Det behøver man ikke. På f.eks. rødspætter
flår jeg dem først og skære dem ud efterfølgende. Den hvide side lager jeg
endda sidde på og stege med.
Skær midt i fisken |
Skær stille og roligt langs benene væk fra midten |
Kniven skal følge benene |
Første filet - de er tykkest på oversiden |
2 fileter skåret fra benet |
Vend den og skær i midten -langs den naturlige streg/linje |
Det sammen here -skær langs benene |
Alt kød er skåret fra -kun skrog tilbage |
Hold i skind og læg kniven næsten vandret og skær mellem skind og kød |
Fileten skal nu soigneres. Skær det overflødige af og kasser |
Færdig |
Stjerneskud er en klassiker af dansk mad. Klassik dansk
frokost anretning med 2 fisk, franskbrød, rejer, asparges og dressing.
Vi bruger rødspætte filet paneret. Vi steger den panerede fiskefilet i frituregryde. Vi laver en hjemmelavet mayonnaise og rød dressing (vi tilsætter tomatkoncentrat til rød dressing). Vi rister brød på panden i klar smør. Vi anretter brødet på en tallerken og kom salatblader på.
Herpå lægges den stege fisk og den dampede fisk lægges ovenpå- Kør den røde dressing over den dampede fisk, og garner fisken med asparges og rejer. Top fisken med en agurk og citronskive, tomatbåd, dild og kaviar.
Stjerneskud |
- Det er meget spændende at skære fladfisk. Jeg synes, at der er en rigtig god ide at vi lærer den slags af ting.
- Det er lidt svært at flå rødspætte. Du skal gøre med kraft.
- Det er en god ide at gemme benene af fisken for at koge fisk fond.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar