Sider

Fransk gastronomi 15.03.16

I dag skal vi lave fransk mad. Vi laver Chevre Chaud, Coq au vin med souffle katofler og tarte tartin.

Chevre Chaud er en fransk bistro-klassiker, som sagtens kan laves derhjemme. Retten fungerer rigtig godt som en let hovedret, men er også god som en forret til flere. Kernen i chevre chaud er at skabe balance mellem syre, salt og sødme, da det virkelig fremhæver at smagsnotere i gedeosten.
Chevre Chaud 


Coq au vin er en af de lækreste retter fra det rustikke, franske landkøkken. Retten er ganske simpel. Den består af svampe, løg, vin, urter og en hane. Hver for sig er hvert enkelt ingrediens sager, som jeg helst aldrig ser mit køkken være foruden, men sammen tager de form af noget næsten magisk, som sender liflige dufte rundt i hver en afkrog af huset.
Coq au vin 
Souffle kartofler


Tarte tatin

Jeg laver Chevre Chaud og souffle kartofler. Til chevre chaud bruger jeg forskellige slags af blandede grønne salater. Jeg skær rødløg i både og læg i en lille bradepande med olie, honning og balsamico og bag i oven i ca. 15 – 20 minutter. Jeg rister mandler ved middel varme og drys med havsalt og akaciehonning over og vender mandlerne. Lad dem køle af i panden. Jeg fordel salat, to slags tomater, bagte løg og mandler på tallerkner og hæld lidt olie, balsamico og honning over og vende salaten. Jeg skærer brødet i tommelfingertykke skriver og pensl med lidt olie. Grill dem let på en grillpande til brødet er blødt og har fået en let skorpe. Læg brødstykkerne på bageplade med bagepapir og lad køle af, inden du lægger skriver af gedeost på. Grill de små brød med gedeostunder ovnens gril i et par minutter, men holde hele tiden øje med, at de ikke bliver brændt. Når de er færdige, kan du anrette oven på salaten.


  1. Det er en god oplevelse at lave fransk mad. Jeg synes, at der er en og de bedste i verden.
  2. Jeg har det lidt travlt med souffle kartofler, men de smager godt, måske de mangler at være lidt mere gyldne.
  3. Til chevre chaud skal vi bruge tørre grønne salater. Vi skal skylles meget fint, så de har jord. Derfor skal tørre af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar