Sider

Trash cooking - Madrester 11.03.16

I dag skal vi arbejde med madrester fra kantine til at lave andre retter.

Vi vælger de følgende varer:

  • Franskbrød
  • Laks
  • Jordbær
  • Spinat
  • Ost
  • jordskok
  • tomat.
Vi laver en forret, hovedret og dessert. Forret laver vi minipizza med pesto og ost. Hovedret er Steget laks med pesto, flødejordskok og tomatsalat og dessert er Torrejas med jordbær sauce.

Minippizza

Steget laks med pesto og flødejordskok
Torrejas med jordbær sauce


Jeg laver Torrejas. Det er typisk dessert fra Mexico og Spanien. Vi bruger gammelt fransk brød. Torrejas er en slag af french toast. Wikipedia oversætter som:

”Det er skiver brød udblødes eller dyppet i en blanding af pisket æg, ofte med mælk eller fløde. Eventuelt sukker, kanel, muskatnød og vanille tilsættes til blandingen. Skiver af æg-coated brød derpå stegt på begge sider indtil de er brunet og kogt igennem. Dag-gammelt brød er ofte anbefalet af kokke, fordi de uaktuelle brød vil opsuge mere æggemassen uden at falde fra hinanden. Kogte skiver kan være dækket med sukker eller søde toppings såsom marmelade, honning, frugt, eller ahornsirup, eller serveres som en velsmagende skål med ketchup eller en anden sauce”.

Alt er rigtig godt. Jeg synes, at laks med pesto smager fantastisk og selvfølgelig Torrejas.


  1. Det er en god ide at bruge madrester for at lave en ny mad. Jeg synes, at vi skal vide opmærksomhed med madspild i skole.
  2. Vi har forskellige ideer og det er godt at se hvordan vi kan bruge resten for at tilberede nye retter. Der er en god opgave. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar