Sider

italiensk mad 29.03.16

I dag har vi valgfag og vi laver italiensk mad. Vi tilbereder Ossobuco, Minestrone, Salttimboca, Tiramisu, Panacotta med hindbær, Biscotti og Risotto med svampe. Jeg laver Ossobuco og risotto.
Salttimboca

Til at tilberede Ossobuco bruger vi et kilo af kalveskank i skiver, hvidvin, kalvefond, løg, hvidløg, gulerødder, knoldselleri, blegselleri, 2 dåse flående tomater og 1 dåse Tomatpure. Vi skal vende skanken i mel og brun af. Vi tager kødet op og brun løg og urter af. Tilsæt hvidvin, kalvefond, tomatpure og flående tomater. Braisser under låg ved svag varme i 2½ time eller til kødet er mørt. Jævn evt. saucen med en buerre manier. Servers med cremolata og oprindeligt med risotto.
Ossobuco med risotto



Til at tilberede risotto bruger jeg 225 g champignoner, smør, 2 dl risottoris, 4 dl grøntsager bouillon, 3 dl ost. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg champignonerne ved kraftig varme i 4 minutter eller til de er gyldne, tag champignonerne op. Kom smørret y gryden og smelt der ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ½ minut. Tilsæt ris og svits ½ minut mere. Hæld bouillonen i og kog risene ved varme og under låg i 15 minutter eller risene er møre. Vend de stegte champignoner, os, salt og peber og smag til.
Minestrone 

  1. Det er første gang laver jeg ossobuco og jeg har nogle fejl med tilberedning. Når vi tilsætter hvidvin, skal vi vente at vin reducerer lidt. Det samme med tomat. Ib siger, det er, fordi vin eller tomat kan give en syrelig smag til retten.
  2. Vi bruger braisering for at tilberede ossobuco og der er en længe metode. Kødet er ok, men det kan være halv time mere i komfur så det bliver mere mørt.
  3. Når jeg steger kødet, skal vi ridse kødet, så kødet bliver ikke rullet indad. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar