Sider

Den spanske mad 23.02.16

I dag laver vi spanke mad. Vi arbejde i gruppe af 3 og i skal tilberede forskellige spanske opskrifter spanske. Jeg arbejder sammen med Valeria og Louise og vi skal lave Brandale, Rejer på spid med Romescosauce, Sofrito og Paella med skaldyr.



Jeg laver Sofrito og Paella, fordi sofrito, der er sauce vi bruges til paella. Sofrito laves med løg, friske og modne tomater og olivenolie. Jeg hakker løget fint og varmer olivenolie på en pande. Kom det hakkede løg i, tilsæt salt. Dæmp varmen efter et par i minutter, og lad det stege, indtil det er blødt og gyldent, men ikke brændt. Det tager ca. 15 minutter. Derefter tilsættes de hakkede tomater. Tilsæt alt, og lad det stege i ca. 20 minutter ved svag varme.
Sofrito



Jeg skylles blåmuslinger og tigerrejer. Jeg tørrer af skaldyr og bagefter varmer jeg en gryde med olie for at sautere blåmuslingerne og rejerne. Når blåmuslingerne har åbnet sig og rejerne netop er færdige. Skaldyr fjernes og risen hældes i sammen gryde og der steges videre ved lav varme indtil all risene har været i kontakt med olien. Hvidvinen tilsættes og det hele deglaceres. Tilsæt sofrito, safran, pimenton og bouillon og kog i ca. 10 minutter.

Derefter tilsættes skaldyrene igen og det heles bages i ovnen i ca. 5 minutter ved 180 grader. Smag om risene er al dente. Er det tilfældet monter smør ned i risene til cremet konsistens.




  1. Vi prøver at lave spansk mad og det er en rigtig god oplevelse, fordi spansk mad er meget berømt og de fleste kan gode lide smag.
  2. Jeg har ikke prøvet før at lave en paella. Det er første gang bruger jeg paella ris og jeg kender ikke hvornår er klar. Opskriften siger at risene skal koges 10 minutter og bagefter 5 minutter i ovn og vi skal smag risene er al dente. Jeg synes, at det er svært at finde den præcis punkt, når risene skal være al dente.
  3. Vi skal skylles og renses meget fint blåmuslinger og kigger at de er lukket. Døde muslinger forbliver åbne og skal smides ud. Når vi koges dem, skal de åbne sig. Hvis de ikke åbner sig, kan de være dårlige, og de skal smides væk. 
Brandade

Rejer på spid med Romescosauce



Ingen kommentarer:

Send en kommentar