Sider

Friture lektion 26.02.16

Vi arbejder i dag med friturestegning. Vi laver fiskefilet orly (Filet de poisson a l’orly), Æbler i biegnetej. Til fisken skal vi lave en tomatsauce og mayonnaise og remoulade. Til æbler skal vi laver en vaniljeiscreme.

Målet af lektion er at vi øver med friturestegning, derfor skal vi lave Orlydej til fisken, pommes frites, og æbler i biegnetdej.

Jeg arbejder sammen med Marc med fisken, pommes frites og tomatsauce. Laura og Louise arbejder med æbler og vaniljeiscreme.

Til dejen bruger vi øl, som hævemiddel. Jeg pisker mel, æg, øl, vad, olie, salt og sukker sammen til en glat dej, hviler 1 time, hvorefter de stiftpiskede hvider vendes i. dejen bruges straks efter tilsætning af de piskede hvider.



Vi bruger torsk og vi krydres med salt og dryppes i orly dej (hold fileten i halespidsen), udbages i friture ved 165 – 185 grader og afdryppes på rist.

Konsistens af dej er perfekt og den er glat og fast. Ib roser vores dej. Vi skal anret fiskefileter med pommes frites med tomatsauce, men saucen anrettes i en lille skål.



Remoulade har en rigtig god smag og konsistens. Det er meget forskelligt fra smagen af hjemmerørt remoulade, som du køber i forretninger.  

  1. Jeg kan godt lide friture lektion. Jeg har aldrig arbejdet før med orly dej. Jeg kan lide konsistensen og jeg synes, det passer meget god med fisken.
  2. Vi skal lave kø for at friture, så vi skal vente lidt at tilsætte piskede hvider til dejen. En generelt er det et godt arbejde med friture.
  3. Vi skal bruge frituremaskine i den korrekte temperatur og vi skal være opmærksom, når vi bruger friture maskine. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar