Vi var i køkkenet og blev rundt i køkkenet. Vi arbejdede i
grupper af 4 på at forberede velkomstmenu.
Vi forberedte forret Rødbede flan, dampet torsk, sød
sennepsdressing og ceviche, selleri salat, Lines knækbrød og ciabatta.
Min gruppe arbejdede med dampet torsk og knækbrød. Ib
forklarede os om dampningsmetode og vi brugte en dampkedel. Vi arbejdede også
med anretning forret.
Dampning
Vi damper kun emner, der er møre. Det gælder mindre hele fisk
eller udskåret fisk, grøntsager og ungt og mørt kød og fjerkræ. For at dampe
anvendes en dampningskedel med rist og tætsluttende låg. Anbring emne på en
smurt rist. Kom eventuelt et dampningsunderlag under emnet. Dampningsunderlaget
kan bestå af fintskåret grøntsager og krydderurter. Overhæld emnet med kogende
væske. Tildæk emnet med smurt bagepapir, og damp emnet under tætsluttende låg.
Emnet skal dampe færdig ved en jævn og konstant varme. Kom dampningsvæsken ind
og anvend den til den sauce, der serveres til retten.
- Det var godt at lære om dampnings-metode og prøve dampet torsk. Vi smagte hvor blød og skøn dampet torsk var.
- Det var udfordrende for første gange at arbejde sammen i køkkenet. Det var den første gang og vi viste ikke hvor køkkenredskaber var, men vi havde det fint.
- Jeg huskede, at dampnings-metode bruger man mest til fisk, men selvfølgelig kan man bruge den til fjerkræ og grøntsager. Vigtig information: Man skal bruge lidt fedt på risten så fisken ikke hænge fast.
Det var som vi anretning forret |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar