Sider

Den klassiske danske køkken 29.04.16 - 02.05.16

  • Du finder opskrifter på en af nedenstående retter til 2 pers.
  • Du beregner mængder og laver en varebestilling (evnt. Kalkulation)
  • Du laver et lille oplæg om retten f.eks., hvor er den fra, hvorfor opstod den, hvornår kom den til Danmark eller hvornår kom råvarerne til Danmark. Oplægget fremføres for klassen.
  • Du laver en arbejdesplan
  • Alt skal printes ud og kommes i en plastiklomme – skal bruges til nytænkning/innovation af retten senere.

Vi får kogt torsk med sennepssauce. Vi tilbereder den klassisk retten d. 29.04 og innovationen d. 2.05

Til klassisk retten bruger vi kogt torsk med kartofler, syltede rødbeder, æg, kapers, rødløg, peberrød og sennepssauce. Det er ikke så svært for at lave den.

Til innovationen laver vi 2 forskellige innovationer. Den første bruger vi kogt torsk med kartoffelmos, som skum, syltede rødbeder gelé, æggeblomme og peberrød, rødløg. Den innovation gør det, Valeria

Jeg laver den anden innovation. Jeg laver kogt torsk, karamelliseret løg, rødbeder pure, kapers smør og kartofler Galette.

  1. Vi vil gerne prøve de to innovationer, fordi vi har forskellige ideer.
  2. Min kartofler Galette brænder lidt og udseender rigtige flot. 
Klassisk retten 
Anas innovation 

Valerias innovation 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar